Americký Deere vytvořil po ztrátě čtvrtletní zisk 457 milionů USD

24.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Chicago 24. listopadu (ČTK) - Americký výrobce zemědělských strojů Deere & Co vytvořil v posledním čtvrtletí svého fiskálního roku čistý zisk 457,2 milionu dolarů (8,5 miliardy Kč), když stejné období před rokem uzavřel se ztrátou 222,8 milionu. Podnik dnes uvedl, že slabou poptávku po jeho strojích v Evropě vyrovnal silný prodej traktorů a kombajnů v Severní Americe a na dalších trzích.

Tržby společnosti Deere ve čtvrtletí meziročně vzrostly o 35 procent na 7,2 miliardy dolarů. Výsledek překonal očekávání analytiků na Wall Street. Zatímco ekonomové odhadovali zisk na 95 centů na akcii, podnik v tomto přepočtu vydělal 1,07 dolaru. Tržby podle Thomson Reuters odhadovali analytici v průměru na 6,25 miliardy.

Deere ve své předběžné předpovědi výsledku na fiskální rok 2011 uvedl, že očekává zisk 2,1 miliardy dolarů, zatímco analytici ho v průměru odhadují na 2,42 miliardy. Deere dodal, že nadcházející rok bude složitý a s vyššími náklady.

Světově největší výrobce zemědělských strojů také uvedl, že se chystá zavést rekordní počet nových modelů do prodeje kvůli přísnějším emisním standardům na mnoha trzích. Akcie podniku po zveřejnění výsledku mírně oslabily, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK