Akcie v USA dopoledne vzrostly díky týdenním číslům z trhu práce

24.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. listopadu (ČTK) - Akcie velkých korporací v USA dopoledne vzrostly díky týdenním číslům z amerického trhu práce. Investory povzbudila také zpráva o příjmech Američanů a naopak nevěnovali takovou pozornost nepříznivé statistice o prodeji domů.

Klíčový index Dow Jones v poledne newyorského času vzrostl o 1,2 procenta na 11.165,8 bodu. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SEČ zvýšil na 2541,5 bodu se ziskem 1,9 procenta. V úterý akciové trhy klesaly, protože investory znejistěl ozbrojený konflikt na hranici mezi korejskými státy.

Vládní statistiky USA dnes ukázaly, že počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti minulý týden klesl o 34.000 na 407.000. Vývoj byl výrazně lepší, než se mezi ekonomy očekávalo. Jiná zpráva pak ukázala, že příjmy Američanů minulý měsíc vzrostly o polovinu procenta. Jejich výdaje se zvýšily o 0,4 procenta.

Investoři přestali věnovat pozornost ranní zprávě o poklesu zboží ze zpracovatelského průmyslu a slabému prodeji nových domů. Zakázky na zboží dlouhodobé spotřeby klesly o 3,3 procenta a ceny nových domů se propadly nejníže za sedm let. Domů se prodalo o osm procent méně než v září, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK