Dolar při nízkém objemu obchodů mírně roste

24.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 24. listopadu (ČTK) - Dolar dnes na devizových trzích mírně posiluje. Americkou měnu podpořila statistika, která naznačila možné zlepšení na trhu práce USA. Objem obchodů je však kvůli svátkům v tomto týdnu slabý.

V 18:00 SEČ euro vůči dolaru oslabilo o 0,05 procenta na 1,3356 USD a k jenu stouplo o 0,22 procenta na 111,38 JPY. Dolar k jenu posílil o 0,28 procenta na 83,39 JPY.

Euro stále brzdí současné fiskální problémy Irska. Investoři se obávají, že by se problémy mohly rozšířit i do dalších zemí eurozóny. Agentura Standard & Poor's dnes navíc snížila rating Irsku.

Dolaru pomohla nejnovější statistika z trhu práce, která naznačila, že by se situace na pracovním trhu USA mohla začít zlepšovat. Dolar také těží z napětí mezi Severní a Jižní Koreou, které zvyšuje zájem o bezpečnější investice na úrok rizikovějších, ke kterým patří euro a akcie.

Severokorejské a jihokorejské jednotky si v úterý vyměnily několik desítek dělostřeleckých salv. Pchjongjang ostřeloval ostrov, na kterém žije 1200 až 1500 obyvatel a kde je rozmístěna jihokorejská vojenská posádka. Při incidentu zahynuli čtyři lidé, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK