Thomas Cook získá většinový podíl v ruském rivalovi Intourist

25.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Moskva/Londýn 25. listopadu (ČTK) - Britská cestovní kancelář Thomas Cook se dohodla na převzetí většinového podílu v ruském konkurentovi Intourist. Oznámila to dnes firma, která tak chce proniknout na rychle rostoucí ruský trh. Dodala, že do ruského podniku investuje až 45 milionů dolarů (zhruba 830 milionů Kč).

Thomas Cook je druhou největší cestovní kanceláří v Evropě. Firma získá v Intouristu podíl 50,1 procenta. Bude mít rovněž opci na koupi zbytku podniku během příštích pěti let, napsala agentura Reuters.

Společnost Thomas Cook uvedla, že díky této akvizici bude moci těžit ze silné ruské poptávky po rodinných dovolených a pobytech u moře, a to zejména v Turecku a Egyptě.

Cestovní kancelář Intourist byla založena v roce 1929 a v době komunismu měla na ruském trhu monopol. V roce 1994 ji koupila ruská holdingová společnost Sistema. Po rozsáhlé restrukturalizaci v roce 2005 se Intourist stal největší masovou turistickou značkou v zemi. Prodává ruským turistům pobyty doma i v zahraničí a zahraničním turistům pobyty v Rusku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK