Apple zřejmě příští týden začne nabízet iPad v Česku

25.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. listopadu (ČTK) - Počítačový tablet iPad americké společnosti Apple se pravděpodobně začne na začátku příštího týdne oficiálně prodávat v Česku. Informaci ČTK získala ze dvou důvěryhodných zdrojů. Zastoupení Apple zatím datum uvedení neoznámilo.

"V tuto chvíli nebylo nic oficiálně oznámeno," uvedl mediální zástupce Apple v ČR Michal Houdek.

iPad by se měl pravděpodobně od úterý objevit u tuzemských akreditovaných prodejců Apple. Datové služby má poskytovat Telefónica O2, která je v Česku jediným operátorem certifikovaným ze strany amerického výrobce.

Tablety kombinují vlastnosti notebooku a vyspělého mobilního telefonu. iPad se dostal na trh letos v dubnu a zatím má na něm téměř výhradní postavení.

Tablety již začaly nebo plánují začít prodávat rovněž konkurenční firmy jako Dell, Hewlett-Packard, LG nebo Acer. Samsung svůj Galaxy tab již v Česku nabízí.

Podle výzkumné společnosti Strategy Analytics patřil iPadu ve třetím čtvrtletí na trhu tabletů podíl 95 procent. V příštím roce prodej počítačových tabletů podle odhadu společnosti Gartner stoupne proti letošku na téměř trojnásobek, z letošních 19,5 milionu na 54,8 milionu zařízení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK