Del Monte Foods se nechá převzít za 5,3 miliardy dolarů

26.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. listopadu (ČTK) - Americký výrobce potravin a zvířecího krmiva Del Monte Foods odsouhlasil, že se nechá převzít skupinou soukromých investorů vedenou společností Kohlberg Kravis Roberts & Co za více než 5,3 miliardy dolarů (99 miliard Kč) včetně dluhu. Podnik to uvedl v noci na dnešek. Jde o jednu z největších takových transakcí letošního roku.

Nabídka 19 dolarů na akcii představuje prémii 5,6 procenta ke středeční závěrečné ceně 17,99 dolaru. Proti ranní ceně z 18. listopadu, kdy se o možném převzetí začala zmiňovat média, je ale nabízená cena vyšší o 23 procent. Od začátku roku vzrostla emise Del Monte o 62 procent.

Del Monte má v nabídce řadu potravinářských značek, například italské potraviny Contadina. Pro zvířata vyrábí mimo jiné kočičí stravu Meow Mix nebo psí Milk-Bone.

Ke skupině KKR se v transakci připojí investoři Vestar Capital Partners a fond vedený Jamesem Kiltsem, partnerem společnosti Centerview. Jde o jeden z největších letošních odkupů akcií soukromými investičními firmami. Trojice partnerů převezme s podnikem i dluh kolem 1,3 miliardy dolarů.

Del Monte si může shánět vyšší nabídky do 8. ledna. Podnik dodal, že transakci uzavře v březnu, pokud vyšší nabídky nezíská. Del Monte si firemní centrálu hodlá ponechat v San Francisku. V září podnik snížil odhad celoročního výsledku kvůli vyšším slevám na podporu prodeje, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK