Winterkorn zůstane podle médií v čele Volkswagenu do konce 2016

28.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 28. listopadu (ČTK) - Generální ředitel Volkswagenu Martin Winterkorn (63) zřejmě zůstane v čele automobilky dalších pět let. Německý list Der Spiegel bez uvedení zdroje napsal, že dozorčí rada Volkswagenu rozhodla o prodloužení Winterkornova kontraktu do konce roku 2016. Vedení největší evropské automobilky, jejíž součástí je Škoda Auto, se ke zprávě odmítlo vyjádřit.

Winterkorn tak bude nadále dohlížet na začlenění výrobce sportovních vozů Porsche do skupiny. Porsche se má stát desátou značkou koncernu. Kromě toho Volkswagen plánuje výstavbu nových továren v Číně, USA a Indii a rozšíření své spolupráce se Suzuki. Jedním z ambiciózních plánů Winterkorna je i to, že chce z Volkswagenu učinit do roku 2018 největší automobilku na světě. Nyní je Volkswagen třetí za Toyotou a General Motors.

Winterkorn již v září řekl v rozhovoru pro Der Spiegel, že by rád zůstal v čele automobilky i nadále. Jeho současný kontrakt vyprší v příštím roce.

V čele automobilky stojí Winterkorn od roku 2007, předtím řídil dceřinou společnost Audi. Je považován za blízkého důvěrníka předsedy dozorčí rady a bývalého šéfa automobilky Ferdinanda Piëcha, napsaly agentury DPA a Reuters.

Čistý zisk Volkswagenu se za první tři čtvrtletí letošního roku více než zešestinásobil na zhruba čtyři miliardy eur (téměř 99 miliard Kč). Koncern předpokládá, že za celý letošní rok poprvé prodá přes sedm milionů vozů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK