Pražská oslabila o 0,7 procenta, zisk si připsaly akcie KB

29.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. listopadu (ČTK) - Pražská burza na počátku nového týdne při nízkém objemu obchodů stejně jako další akciové trhy oslabila. Hlavní index PX přišel 0,67 procenta na 1119,0 bodu, vyplývá z výsledků burzy. Horšímu výsledku podle analytiků a makléřů zabránila stabilita akcií Telefóniky O2 a růst Komerční banky.

Komerční banka si připsala 1,66 procenta na 4115 Kč a její akcie byly podle Josefa Kohouta z Patria Finance "záhadou dne", když ostatní bankovní tituly oslabovaly. Erste Bank v Praze odepsala 1,85 procenta na 760 Kč.

Nejztrátovějším titulem byla mediální CETV, která v reakci na pokles na svém primárním trhu Nasdaq přišla o více než čtyři procenta na 350,10 Kč. S téměř čtyřprocentní ztrátou na 184 korunách dnešek zakončil také developer Orco.

Naopak nejziskovější byly cenné papíry sítě autobazarů AAA Auto. Ty si v reakci na nové nákupní doporučení na trhu připsaly přes tři procenta na 19,27 Kč.

Aktivitu u zástupců energetického sektoru obstarávaly především akcie ČEZ, které ztratily 0,78 procenta na 763 Kč. Akcie NWR přišly o 0,48 procenta na 206 Kč; investoři podle analytika Komerční banky Josefa Němého vyčkávají na výsledek nabídky na převzetí polské Bogdanky, jejíž platnost končí dnes.

Celkový objem na trhu dnes dosáhl 1,05 miliardy korun. "Nižší aktivitou bude zřejmě obchodování na tuzemském trhu i v regionu doprovázeno celý tento týden, a to s ohledem na pražské konání konference ING EMEA, na které je přítomna řada významných investorů," poznamenal Kohout.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK