Nájemníci budou mít kvůli konci regulace zajištěné poradenství

30.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. listopadu (ČTK) - Ministerstvo pro místní rozvoj dnes společně se Sdružením nájemníků ČR (SON) zahájilo poradenskou a informační kampaň. Jejím cílem je pomoci nájemníkům kvůli blížícímu se konci regulace nájmů. Na společné tiskové konferenci to dnes oznámili ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský a předseda Sdružení nájemníků Milan Taraba.

Posledním dnem letošního roku končí regulace nájemného přibližně pro 400.000 bytů v Česku. Ve většině krajských měst, velkých městech Středočeského kraje a v Praze to bude k 31. prosinci 2012.

"Rádi bychom tak předešli zbytečnému vyhrocení situace kolem nájemního bydlení, aby se z nájemníků nestávali rukojmí různých politických stran," řekl k zahájení kampaně ministr Jankovský.

MMR i sdružení posílí činnost svých informačních linek, v případě SON také činnost regionálních pracovišť. Sdružení na to od ministerstva získalo čtvrt milionu korun.

Nájemníci můžou pomoc vyhledat telefonicky, emailem nebo osobní návštěvou na některém z regionálních pracovišť Sdružení nájemníků. Jejich seznam můžou nalézt na webu www.son.cz. Klíčové informace se objeví také v inzerátech v tisku.

dnv vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK