Novým partnerem investiční skupiny Penta bude Child z Deloitte

30.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. listopadu (ČTK) - Novým partnerem středoevropské investiční skupiny Penta se 1. prosince stane Iain Child, který dosud působil na pozici takzvaného senior partnera společnosti Deloitte Central Europe. Penta o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě. Partner je v hierarchii Penty nejvyšší pozice, tedy součást nejvyššího vedení; Child se zároveň stane spolumajitelem společnosti.

Child je prvním partnerem, který přichází z externího prostředí, tedy bez předchozích pracovních zkušeností v Pentě. Rozšíří skupinu současných pěti partnerů, kterou tvoří Marek Dospiva, Jaroslav Haščák, Martin Kúšik, Jozef Oravkin a Jozef Špirko. Jak již společnost oznámila v září, k 1. lednu do partnerské struktury přibude současný investiční ředitel Penty Eduard Maták.

Child v posledních letech s Pentou úzce spolupracoval zejména v oblastech strategického a finančního poradenství. "Otevření partnerské struktury je v souladu se strategií Penty stát se jednou z předních investičních skupin regionu,“ uvedl výkonný partner Penty Haščák. Child bude působit v Bratislavě a zaměří se na finančnictví a bankovní sektor.

Penta byla založena v roce 1994. Investuje především do maloobchodu, zdravotnictví, letecké výroby, strojírenství, energetiky, zábavního průmyslu, telekomunikací a privátního bankovnictví. Její portfoliové společnosti zaměstnávají přes 25.000 lidí a konsolidované příjmy těchto společností dosáhly loni 2,2 miliardy eur. Penta působí ve více než deseti zemích Evropy. Nejvíce investičních projektů zatím Penta uskutečnila v Česku, na Slovensku a v Polsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK