Ostravané od ledna zaplatí o 2,94 koruny více za vodné a stočné

30.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 30. listopadu (ČTK) - Cena vody v Ostravě se příští rok zvýší o zhruba tři koruny. Ostravané od ledna zaplatí za metr krychlový dodané a odkanalizované vody 62,37 koruny. Ostravské vodárny a kanalizace (OVAK) zdražují stejně jako loni kvůli rostoucím cenám nakupované vody a elektrické energie. Zároveň potřebují na opravy vodohospodářské sítě o 3,3 milionu Kč více, než očekávaly. Novinářům to dnes řekl generální ředitel OVAK Antonín Láznička.

Vodné bude od ledna dražší o 0,75 Kč, za metr krychlový dodané vody lidé zaplatí 31,06 koruny. Meziroční zdražení u vodného tak představuje zdražení o zhruba 2,5 procenta. Stočné zdraží OVAK o 2,19 Kč na 31,31 koruny za metr krychlový. Odkanalizovaná voda tak bude meziročně dražší o 7,5 procenta. Ceny jsou uvedené včetně DPH. Průměrně tak 315.000 Ostravanů zaplatí za vodu meziročně o pět procent více.

Při zachování letošní denní spotřeby vody, která činila zhruba 105,3 litru na obyvatele, zaplatí od ledna jeden Ostravan průměrně za vodné a stočné o zhruba devět korun měsíčně navíc.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK