PF České pojišťovny zvedl letos zisk o 59 pct na 931 milionů Kč

30.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. listopadu (ČTK) - Penzijnímu fondu České pojišťovny (PFČP), který je s 1,17 milionu účastníků největším v Česku, stoupl za tři čtvrtletí zisk meziročně o 59 procent na 931 milionů Kč. Fond to dnes sdělil ČTK. Všem tuzemským penzijním fondům se za tři čtvrtletí zvýšil zisk o 1,5 miliardy korun na 3,6 miliardy Kč.

Objem aktiv PFČP stoupl do konce září o téměř deset procent na 54,2 miliardy korun. "Pokračující příznivá situace na kapitálových trzích a správně zvolená investiční strategie jsou hlavními důvody výrazného nárůstu zisku. To nám umožní připsat klientům vyšší zhodnocení než za loňský rok," uvedl generální ředitel a předseda představenstva PFČP Tomáš Matoušek. PFČP připsal klientům za loňský rok výnos 1,2 procenta.

PFČP je součástí Generali PPF Holdingu, který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva přes 14 miliard eur (zhruba 349 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby deseti milionům klientů. Generali PPF Holding je společný podnik Assicurazioni Generali (51 procent) a PPF Group (49 procent).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK