Voda na severu Čech podraží o 7,4 procenta

30.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem 30. listopadu (ČTK) - Vodné a stočné na severu Čech od ledna opět podraží. Vedení Severočeské vodárenské společnosti (SVS) dnes oznámilo, že od ledna se cena za obě služby zvedne včetně DPH na 75,19 koruny za metr krychlový, tedy o 7,39 procenta. ČTK o tom informovala mluvčí společnosti Dagmar Haltmarová. SVS patří mezi největší dodavatele v Česku, obsluhuje asi devět procent rozlohy země a dodává pro asi 1,05 milionu lidí.

SVS se rozhodla pro skoro nejvyšší možný růst, který jí interní normy povolují. Akcionáři, jimiž jsou severočeská města a obce, totiž povolili meziroční zvýšení cen maximálně o 7,5 procenta. "Schválená cena vody vychází z kalkulace vodného a stočného sestavené na základě prognóz provozní společností Severočeské vodovody a kanalizace. Odpovídá investičním potřebám pro příští léta," uvedla Haltmarová.

Voda na severu Čech letos patřila k jedněm z nejdražších, obzvlášť mezi společnostmi obsluhujícími velká města. SVS uvádí, že patří zhruba do jedné třetiny pomyslného cenového žebříčku, v něm jsou ale na čele hlavně menší dodavatelé.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK