Soud: Slovenský Tipos má firmě Lemikon zaplatit 14 milionů eur

30.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 30. listopadu (ČTK) - Slovenská národní loterijní společnost Tipos má zaplatit kyperské firmě Lemikon 14 milionů eur (zhruba 350 milionů Kč) v rámci sporu o know-how Športky. Vyplývá to z dnešního rozhodnutí slovenského nejvyššího soudu.

"Tuto sumu je žalovaný povinen zaplatit z titulu neoprávněného užívání slovních ochranných známek Športka, Sazka a Mates," uvedl předseda senátu Juraj Seman.

Tipos již dříve kyperské firmě vyplatil v přepočtu zhruba 16,6 milionu eur. Lemikon celkově požadoval kolem 66 milionů eur. Takovéto odškodné však nejvyšší soud označil za neodůvodněné, a proto vrátil část sporu nižším soudům.

Spory o značku a know-how začaly po rozdělení federace. Slovenskou nástupkyní Sazky se stala slovenská Športka, která získala práva k ochranným známkám her Športka, Mates a Šanca. Licenci na hry však dostal státem kontrolovaný Tipos, kterému měla Športka poskytovat služby. Ta ale později o tuto zakázku přišla a zažalovala Tipos, že ji vytlačil z trhu a ukradl její know-how.

pmh dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK