Americké akcie pokračují v poklesu kvůli dluhové krizi v eurozóně

30.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 30. listopadu (ČTK) - Americké akcie dopoledne pokračovaly v poklesu kvůli přetrvávajícím obavám z toho, že dluhová krize v eurozóně se bude rozšiřovat. K poklesu přispěly rovněž údaje o trhu s bydlením ve Spojených státech.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) se Dow Jonesův index snížil o 0,3 procenta na zhruba 11.019 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 klesl o půl procenta na 1182 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite ztratil procento na 2500 bodů.

Víkendová dohoda o finanční pomoci pro Irsko nezastavila obavy z rozpočtových problémů v eurozóně. "Evropský úvěrový trh je v režimu paniky kvůli obavám z insolvence (některých členských zemí eurozóny)," uvedl analytik Boris Schlossberg ze společnosti GFT.

Investory dnes navíc zklamala zpráva, podle které v září ve Spojených státech překvapivě zrychlil meziměsíční pokles cen rodinných domů. Pozorně sledovaný index Standard & Poor's/Case-Shiller zahrnující ceny domů ve 20 metropolitních oblastech se po sezonním očištění snížil o 0,8 procenta oproti srpnu, kdy přišel o 0,5 procenta. Analytici přitom očekávali zpomalení poklesu na 0,3 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK