Soukromé firmy v USA vytvořily v listopadu proti odhadu více míst

01.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 1. prosince (ČTK) - Soukromí zaměstnavatelé ve Spojených státech vytvořili za listopad 93.000 nových pracovních pozic, což je nejvyšší nárůst od listopadu 2007. Výsledek je také lepší, než očekávali ekonomové. Údaj dnes uvedla agentura ADP Employer Services, oficiální vládní statistika o listopadovém vývoji trhu práce včetně veřejného sektoru bude k dispozici v pátek.

ADP také revidovala nahoru údaj za říjen, a to na 82.000 nových míst z předběžných 43.000 vytvořených pozic. Pro listopad ekonomové soukromému sektoru předpovídali vznik 69.000 míst. ADP sestavuje měsíční zprávu o zaměstnanosti v soukromé sféře spolu s agenturou Macroeconomic Advisers.

"Jde o další znamení, že se růst trhu práce zrychluje," uvedl investiční analytik John Canally z LPL Financial. "Některé z detailů naznačují, že je 60procentní šance, že vládní data o zaměstnanosti překonají odhady," citovala ho agentura Reuters.

Za veřejný i soukromý sektor mimo zemědělství analytici dosud očekávali, že v listopadu vzniklo 140.000 nových pozic. Po číslech z ADP své odhady ještě upravují.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK