Pražská plynárenská nezmění na začátku příštího roku ceny plynu

01.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. prosince (ČTK) - Pražská plynárenská v prvním čtvrtletí 2011 nebude měnit ceny plynu. ČTK to dnes sdělil mluvčí společnosti Miroslav Vránek. Hlavní plynárenská společnost v Česku RWE Transgas již oznámila, že od ledna zdraží plyn pro domácnosti o 2,3 procenta. Společnost E.ON zveřejní ceny plynu pro první čtvrtletí 2011 během dneška.

Ve čtvrtém čtvrtletí 2010 Pražská plynárenská cenu plynu domácnostem snížila nejméně o jedno procento. Domácnostem, které plynem jen vaří, zlevnila plyn o dvě procenta.

Například domácnost, která odebírá plyn Pražské plynárenské na vaření, ohřev vody a topení v bytě, zaplatí při roční spotřebě 12 megawatthodin 14.647 korun včetně DPH.

RWE lednové zdražení plynu přičítá propadu kurzu koruny vůči dolaru, dlouhodobému růstu ceny ropy na světových trzích a změně regulovaných distribučních poplatků.

Pražská plynárenská zásobuje zemním plynem zhruba 440.000 zákazníků zejména v hlavním městě a v příměstských částech okresů Praha-východ, Praha-západ a Kladno.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK