E.ON od ledna sníží cenu plynu pro domácnosti o 4,7 pct

01.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. prosince (ČTK) - Společnost E.ON Energie od ledna 2011 sníží cenu plynu pro domácnosti o 4,7 procenta. ČTK to dnes sdělil mluvčí firmy Vladimír Vácha. Pro poslední čtvrtletí letošního roku společnost ceny nezměnila, od července zdražil E.ON plyn pro domácnosti průměrně o šest procent.

Vácha dodal, že E.ON Energie jako součást holdingu E.ON využívá synergické efekty v oblasti nákupu plynu. Může se tak přizpůsobovat vývoji na velkoobchodních trzích se zemním plynem. "E.ON Energie je tak prvním tradičním dodavatelem plynu na českém trhu, který umožní i zákazníkům z řad domácností profitovat z poklesu cen plynu na světových velkoobchodních trzích se zemním plynem," uvedl Vácha.

Hlavní plynárenská společnost v Česku RWE Transgas oznámila, že zdraží od začátku příštího roku plyn pro domácnosti o 2,3 procenta. Pražská plynárenská v prvním čtvrtletí 2011 nebude ceny plynu měnit.

Skupina E.ON v České republice patří do E.ON Energie AG, který zásobuje elektřinou a plynem asi 15 milionů zákazníků. Česká energetická skupina E.ON zásobuje elektřinou v jižních Čechách a na jižní Moravě 1,4 milionu zákazníků a tím má podíl na trhu 20 procent. V oblasti plynu zásobuje 110.000 zákazníků v jižních Čechách.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK