Novým předsedou představenstva Pegasu Nonwovens se stal Modecki

02.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Znojmo/Praha 2. prosince (ČTK) - Novým předsedou představenstva textilní firmy Pegas Nonwovens byl zvolen Marek Modecki. Z představenstva zároveň odešli dva členové - Bernhard Lipinski a David Ring, kterým ke konci listopadu skončilo funkční období, informovala dnes společnost na svých internetových stránkách. Firma také uvedla, že v listopadu zvýšila svůj základní kapitál z pěti milionů korun na 105 milionů Kč.

Lipinski a Ring už neusilovali o obnovení svých mandátů a jejich pozice v představenstvu společnosti zůstanou neobsazeny do doby dalšího rozhodnutí. Oba působili ve funkci neexekutivních ředitelů od listopadu 2006, uvedla firma.

Pegas Nonwovens je holdingová společnost se sídlem v Lucemburku a s provozními dceřinými společnostmi ve Znojmě a Bučovicích. Firma je veřejně obchodovanou společností na burzách v Praze a ve Varšavě. V provozních společnostech na Moravě zaměstnává Pegas 380 lidí.

Firma vyrábí netkané textilie na bázi polyetylenu a polypropylenu pro hygienické potřeby, průmysl, stavebnictví, zemědělství a další specializované sektory. Textilie jsou primárně využívány pro výrobu dětských plenek, dámskou a intimní hygienu.

Od ledna do září klesl firmě čistý zisk meziročně o 20,2 procenta na 17,6 milionu eur (zhruba 435 milionů Kč). Za samotné třetí čtvrtletí se firmě čistý zisk zvýšil meziročně o 36,6 procenta na 8,2 milionu eur (202,5 milionu Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK