Koruna stagnuje nad 25 Kč za euro a k dolaru posílila pod 19 Kč

03.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. prosince (ČTK) - Česká měna dopoledne dále stagnuje nad 25 korun za euro. Vůči americké měně posílila o dalších deset haléřů a dostala se tak pod 19 korun za dolar. Podle údajů Patria Online byla koruna kolem 10:30 na 25,02 Kč/EUR a 18,90 Kč/USD.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka koruna k euru sice otevírala silnější, část zisků ale už stihla odevzdat. "Bez podstatných zpráv z domova zůstává pozornost upřena na světové trhy. Na evropských akciích dopoledne vidíme mírný pokles, který se projevil i na lehkých ztrátách měn v regionu. Momentálně ale trhy přecházejí ke stabilizaci," uvedl.

Euro vůči dolaru posílilo na 1,3230 USD/EUR, a to podle Vlka především díky čtvrtečnímu pohybu podpořenému vyšší poptávkou po riziku. Obchodování mezi eurem a dolarem podle něj dnes přechází na klidnější obchodování a změny kurzu jsou nevýrazné. Předpokládá, že by takové mohlo zůstat až do odpoledne, kdy se čekají důležitá data z amerického trhu práce.

"Předběžné indikace jsou pozitivní. I když konsensuální odhad je mírně pod čísly z minulého měsíce, ke zhoršení by nakonec dojít nemuselo, což by byla dobrá zpráva pro akcie a dolar," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK