Pražská burza stagnovala, nedařilo se bankám

03.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. prosince (ČTK) - Pražská burza dnes stagnovala. Index PX přidal nepatrných 0,03 procenta a proti čtvrtku skončil téměř beze změny na 1166,0 bodu. Nedařilo se bankám, vyplývá z výsledků burzy.

Pražský index podle analytiků a makléřů kopíroval vývoj na hlavních evropských trzích, které se dopoledne dostaly do mírných zisků při očekávání dat z amerického trhu práce. "Odpolední údaje však přinesly zklamání, když se míra nezaměstnanosti za oceánem nečekaně zvýšila na 9,8 procenta. Negativní zpráva se projevuje ve většině sektorů," uvedl analytik Komerční banky Miroslav Adamkovič.

V Praze se nedařilo bankám, technologické KIT digital a developerovi ECM. Ostatní tituly mírně získaly; nejvíc Philip Morris, který si připsal dvě procenta na 10.250 Kč. Přes jedno procento si připsaly ještě mediální CETV, těžební NWR a Unipetrol. K jednoprocentnímu zisku se přiblížil i ČEZ, posílil o 0,91 procenta na 773 korun.

Naopak největší ztrátu měla KIT Digital, která odepsala bezmála tři procenta na 259 korun. Developer ECM oslabil o 1,48 procenta na 86,44 Kč. Rakouská Erste Bank přišla o 0,77 procenta na 806,90 Kč a dnes nejobchodovanější Komerční banka o 1,14 procenta na 4330 Kč. "Dostavilo se mírné vybírání zisků, titul přesto za celý týden posílil o sedm procent," upozornil makléř Patria Direct Pavol Mokoš.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK