Koruna v úvodu týdne stagnuje na 25 Kč za euro

06.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. prosince (ČTK) - Koruna v úvodu nového týdne stagnuje. Po 10:00 se pohybovala kolem 25 korun za euro, k dolaru byla proti pátku slabší o sedm haléřů na 18,78 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Na statistické údaje o vývoji mezd koruna tradičně nereagovala. "Údaje o vývoji mezd v domácí ekonomice se nesetkaly s významnou reakcí," podotkl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Na evropských akciových trzích se podle něj dopoledne obchoduje smíšeně, což motivaci k pohybu také neposkytuje. "Negativní zprávou je snížení ratingu Maďarska agenturou Moody´s o dva stupně. Tento krok byl avizován už minulý týden, přesto je dopad na forint znát. U zlotého a koruny však sledujeme jen nepatrný výkyv kurzu," uvedl Vlk.

Euro podle Vlka zastavilo svůj páteční postup až nad 1,3400 k dolaru. Se začátkem týdne zisky začalo vracet a nyní se pohybuje kolem 1,3300. Důvodem jsou náznaky uvolňování tlaku na problémové členy eurozóny.

Dnešek je bez důležitých makroekonomických dat. Diskutovanými tématy podle Vlka zůstávají řešení evropské dluhové krize a americká hospodářská politika, respektive pokračování stimulace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK