E.ON vyjednává o spolupráci LUMEN INTERNATIONAL

06.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 6. prosince (ČTK) - Jedna z největších českých elektromontážních firem LUMEN INTERNATIONAL vyjednává o spolupráci s energetickou skupinou E.ON. Výrobce elektřiny E.ON má majetkově vstoupit do společností LUMEN SYNERGY s.r.o. a LUMEN DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY, s.r.o.. Transakce začal posuzovat antimonopolní úřad. ČTK to zjistila z jeho webových stránek.

Návrhy na povolení spojení ÚOHS obdržel začátkem prosince. Rozhodnutí v případě fúzí vydává obvykle do 30 dnů. Ve složitějších případech může svoje posuzování prodloužit až na pět měsíců.

Podle mluvčí skupiny Lumen Dity Přikrylové obě společnosti vyjednávají o spolupráci. Podrobnosti chtějí zveřejnit až po schválení transakcí antimonopolním úřadem. Plánovaný vstup do obou firem potvrdil ČTK i mluvčí E.ON Vladimír Vácha. "Detaily včetně výší majetkových podílů zveřejníme až po vydání rozhodnutí antimonopolního úřadu," uvedl Vácha.

Lumen synergy je v současnosti podle informací z obchodního rejstříku stoprocentní dcerou Lumen international. V Lumen distribuční soustavy má v současnosti podíl ještě olomoucká Potyla s.r.o, která vlastní 51procentní podíl.

Fúze se podle informací z webu ÚOHS v případě Lumen synergy týkají zejména oblasti montáží a servisu pro elektrická nevýrobní zařízení a montáží, oprav a údržby elektrických vedení. V druhém případě bude ÚOHS řešit oblast distribuce elektrické energie v lokálních distribučních soustavách.

Lumen International se zabývá elektromontážemi na všech typech objektů. Patří mezi největší společnosti svého druhu ve střední a východní Evropě. Skupina sdružuje 13 firem, v nichž pracuje 450 stálých zaměstnanců. Prostřednictvím dceřiných společností působí holding v Česku, na Slovensku, v Polsku, Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a Slovinsku. Projekty už realizoval i v Arménii, Rakousku či Německu. Roční obrat firmy loni překročil čtyři miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK