Peugeot pronajme společnosti ČEZ 65 elektromobilů

07.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. prosince (ČTK) - Energetická společnost ČEZ dnes uzavřela s automobilkou Peugeot spolupráci v oblasti elektromobilů. Peugeot firmě ČEZ pronajme během příštích let 65 vozů na elektrický pohon. ČEZ se rovněž zavázal v následujících letech vybudovat přes 150 dobíjecích stanic pro elektromobily. Zástupci obou společností své společné plány představili na tiskové konferenci.

"Za deset let se elektromobily stanou masovou záležitostí," vyjádřil se k projektu obchodní ředitel ČEZ Alan Svoboda. Peugeot společnosti ČEZ poskytne formou tříletého pronájmu deset vozů typu iOn v roce 2011 a dalších 55 vozů v roce 2012.

"Věříme, že tato dohoda bude významným přínosem společnosti Peugeot Česká republika i Skupiny ČEZ k rozvoji elektromobility v ČR. Tato smlouva kladoucí důraz na ekologii, technologie a nové obchodní metody, nepochybně posílí věhlas značky Peugeot v ČR," uvedl generální ředitel Peugeot Česká republika Yann Carnoy.

ČEZ chce využít elektromobily pro vlastní potřebu a také je poskytne formou pronájmu svým partnerům. Cílem projektu je získání dat potřebných k rozvoji elektromobility v Česku. Oba partneři se ve smlouvě zavázali k vzájemnému poskytování informací a zkušeností s využitím elektrických vozidel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK