Bank of America zaplatí americkým úřadům 137 milionů dolarů

07.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Charlotte 7. prosince (ČTK) - Bank of America zaplatí americkým úřadům 137 milionů dolarů (téměř 2,6 miliardy Kč) jako urovnání případu, kdy byla podezřelá z klamání klientů při prodeji derivátů obecních obligací. Uvedla to dnes americká Komise pro cenné papíry (SEC).

Komise a státní úřady obvinily banku z toho, že její falešné nabídky a další praktiky neodpovídaly pravidlům hospodářské soutěže. Týkalo se to prodeje derivátů obligací různým státním organizacím

Smírčí dohoda se vztahuje k vyšetřování, které pokrylo dvacet států americké unie a týkalo se různých federálních úřadů. Na vyšetřování kroků při prodeji cenných papírů pracoval i Úřad pro bankovní dohled (OCC), Finanční úřad (IRS) a centrální banka (Fed).

Bank of America zaplatí 36 milionů dolarů jako úhradu výdajů a úroky komisi SEC a zbývajících 101 milionů půjde jiným dalším úřadům ve Spojených státech. Komise dodala, že vyrovnání nezahrnuje žádné občanskoprávní pokuty, protože banka na vyšetřování spolupracovala, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK