Tablet iPad 2 údajně začne opouštět továrny na konci února

07.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. prosince (ČTK) - Dodávky nové verze počítačových tabletů iPad od americké firmy Apple začnou chodit na trh na konci února příštího roku. Expedovat iPad 2 budou čínské továrny společnosti Foxconn Electronics, uvedl dnes specializovaný asijský deník DigiTimes podle informovaných zdrojů mezi tchajwanskými výrobci komponentů.

Apple původně plánoval, že zahájí hromadnou výrobu iPadů 2 v lednu, dodávají zdroje. Chystané kroky se musely posunout, protože se ještě testuje sada softwarových instrukcí v přístroji.

iPady 2 budou dodávat hlavně továrny Foxconnu v provincii Šen-čen. Předpokládá se, že počáteční dodávka bude obsahovat 400.000 až 600.000 počítačových tabletů. Mluvčí Apple se k tomu odmítl vyjádřit.

Apple prodal ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí 4,19 milionu přístrojů iPad. Bylo to méně, než odhadovaly finanční trhy. Analytici ale dodávají, že se prodej těchto přístrojů s dotekovým displejem v nynější předvánoční sezoně zvýší, protože Apple pracuje na odstranění výpadků na trhu, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK