V Ústeckém kraji stoupla nezaměstnanost na 13 procent

08.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem 8. prosince (ČTK) - Nezaměstnanost v Ústeckém kraji začala poprvé od března výrazněji stoupat. Během listopadu se zvedl podíl lidí bez práce z 12,8 na 13 procent, v celém kraji čeká na volné místo 56.617 lidí schopných okamžitě nastoupit do práce. Vyplývá to z dnes zveřejněných údajů Ministerstva práce a sociálních věcí. Stále nejvíce lidí bez práce je na Mostecku.

Nárůst nezaměstnanosti o 0,2 procentního bodu kopíruje trend v celém Česku, celostátní průměr stoupl o desetinu bodu na 8,6 procenta. Největším problémem jsou podle analytiků volná místa, kterých výrazně ubylo a firmy je nyní příliš nevytvářejí.

Nejhorší situace v kraji je tradičně na Mostecku, kde stoupl podíl lidí bez práce o desetinu procentního bodu na 15,9 procenta, o půl procenta stoupla míra nezaměstnanosti i na druhém nejpostiženějším Děčínsku; tam hledá práci 14,7 procenta lidí. Oba okresy si ale polepšily v celostátním žebříčku, kde je předstihlo Jesenicko, kde během měsíce stoupl podíl lidí bez práce z 14 na 16,5 procenta. Okres Most je aktuálně druhý, Děčín čtvrtý.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK