Stovky domácností v Kladně zůstaly bez dodávek tepla

08.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kladno 8. prosince (ČTK) - Stovky domácností dnes zůstaly v Kladně bez dodávek tepla. Odstávku způsobily dvě havárie na horkovodu. V jedné části města byl porouchaný ventil, který se musel vyměnit. Na jiném místě prasklo potrubí. Obě havárie zřejmě způsobily razantní teplotní výkyvy posledních dní. Pracovníci městského teplárenského podniku závady odstraní během odpoledne, řekl ČTK ředitel společnosti Miroslav Vacek.

Prasklý ventil měli pracovníci podle Vacka vyměnit nejpozději do 14:00. Poté prý budou dodávky tepla do městských částí Sítná a staré Kročehlavy obnoveny. Oprava prasklého potrubí bude trvat o něco déle. "Opravu zkomplikovali řidiči, kteří zaparkovali vozidla na zákazu vjezdu. Auta musela být odtažena, což zdrželo opravy zhruba o dvě hodiny," vysvětlil Vacek. Dodávky tepla by podle něj ve zbývajících částech města měly být obnoveny nejpozději kolem 18:00.

Obě závady, které způsobily výpadek ve velké části Kladna, podle Vacka souvisely se zimou a razantními teplotními výkyvy posledních dní. Výpadek zasáhl celé Kročehlavy a Sítnou. "Počet domácností, kterých se odstávka týkala, nevíme," dodal Vacek. Jen v kročehlavském sídlišti ale podle odhadů bydlí kolem 15.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK