Bruntálský areál firmy SELIKO byl vydražen za 22,5 milionu Kč

09.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 9. prosince (ČTK) - Bývalý areál společnosti SELIKO v Bruntálu byl dnes v Brně vydražen za 22,5 milionu Kč. Vyvolávací cena byla 16,9 milionu korun. ČTK to řekl Jaroslav Hradil z dražební firmy Prokonzulta. Jméno kupce nezveřejnil. O areál se ucházelo několik zájemců. Výrobce nápojů a sirupů je řadu let v konkurzu.

Výrobní a skladový areál o výměře přes 45.000 metrů čtverečních stojí v hustě zastavěné části Bruntálu asi kilometr od centra města. Nejstarší budovy areálu pocházejí z roku 1911 a 1913, část budov byla vybudována postupně až do druhé poloviny 20. století. V rámci komplexu jsou i nezastavěné pozemky.

Lihovarnická a konzervárenská společnost Seliko se rozhodla zastavit výrobu ve svém bruntálském závodě koncem devadesátých let. Důvodem ukončení výroby byla hlavně vysoká cena výrobků, které nebyly na tuzemském trhu konkurenceschopné. Hospodaření konzervárenské a lihovarnické společnosti Seliko se v roce 1998 ponořilo hluboko do červených čísel, když společnost vykázala ztrátu 530 milionů korun.

Konkurz na majetek a.s. Seliko byl prohlášen v roce 2001. Od roku 2000 byla firma v likvidaci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK