Pražská teplárenská od ledna zlevní teplo v průměru o procento

09.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. prosince (ČTK) - Společnost Pražská teplárenská od ledna příštího roku zlevní v Praze teplo v průměru o procento. Pro odběratele na levém břehu Vltavy, kde jsou dodávky zabezpečovány výhradně z plynových zdrojů, klesnou průměrné ceny tepla o 3,6 procenta. Pro odběratele, kteří odebírají teplo vyráběné z uhlí, se cena tepla od začátku příštího roku nezmění, uvedla dnes firma v tiskové zprávě.

Pražská teplárenská nezdražovala teplo ani v pololetí, naposledy zvyšovala ceny počátkem letošního roku. Z informací firmy vyplývá, že průměrná cena tepla v Praze tak sníží ze 432 korun na 427 Kč za gigajoule.

Pražská teplárenská se zabývá hlavně výrobou tepelné a elektrické energie a její aktivity se soustřeďují na hlavní město Prahu a přilehlé oblasti.

Teplem ze 49 zdrojů zásobuje přibližně 265.000 domácností a mnoho průmyslových podniků, obchodních center a institucí, a patří tak mezi největší teplárenské společnosti v Česku. V Praze pokrývá přes 37 procent trhu s tepelnou energií a tři procenta trhu s elektrickou energií.

Loni vytvořila zisk 2,17 miliardy korun a vyplatila dividendu ve výši 435 korun na jednu akci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK