Americké akcie šly dopoledne oběma směry, růst podpořil trh práce

09.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. prosince (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry. Ráno akcie rostly díky povzbudivé zprávě z trhu práce a díky úsilí, aby více demokratů podpořilo kompromis o prodloužení daňových úlev pro Američany do příštího roku. Růst ale později zmírnily.

Klíčový index Dow Jones klesl v poledne newyorského času (18:00 SEČ) o čtvrt procenta na 11.343,1 bodu. Index Nasdaq Composite ve stejný čas naproti tomu stoupl na 2610,8 bodu se ziskem 0,06 procenta, vyplývá z informací portálu Yahoo! Finance.

Americké ministerstvo práce dnes oznámilo, že počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA klesl minulý týden na druhý nejnižší údaj letošního roku. Žádostí ubylo na 421.000, analytici na Wall Street přitom očekávali pokles jen na 428.000. Čtyřtýdenní průměr počtu žádajících díky tomu klesl pátý týden za sebou a je nejníže od srpna 2008, kdy se začala zhoršovat finanční krize.

Prezident Barack Obama se dohodl s republikány na tom, že všichni Američané budou mít příští rok nižší sazby daní ze mzdy ještě z dob prezidenta George Bushe, které měly na konci letošního roku skončit. Bude o tom ale ještě rozhodovat Kongres, připomněla agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK