Dell má na dosah převzetí firmy Compellent Technologies

09.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. prosince (ČTK) - Výrobce počítačů Dell má na dosah převzetí firmy Compellent Technologies přibližně za 876 milionů dolarů (16,6 miliardy Kč). Compellent zajišťuje skladování dat, uvedl Dell v dnešní zprávě.

O podniky, které klientským organizacím uchovávají obrovské balíky firemních informací, je nyní mezi technologickými giganty zájem. Odvětví se nyní snaží vycházet velkým podnikům a státním úřadům vstříc v organizaci čím dál větších množství digitálních informací.

Dellu se letos nepodařilo vyhrát bitvu o datovou společnost 3Par, kterou nakonec koupil rival Hewlett-Packard a zaplatí za ni 2,35 miliardy dolarů. Nyní má Dell předběžnou dohodu o koupi Compellent Technologies v ceně 27,50 dolaru za akcii. Dell ale varoval, že koupě nakonec nemusí vyjít.

Investoři zřejmě očekávání transakce započítali do ceny akcií. Nabídka Dellu představuje slevu 18,2 procenta proti středeční závěrečné ceně akcií Compellentu a jeho emise dnes spadla o 13,1 procenta na 29,27 dolaru. Akcie Dellu nepatrně vzrostly na 13,69 dolaru.

O datové skladovací kapacity je nyní zájem, protože se velcí hráči v technologickém odvětví snaží nabízet hardware, software a služby, aby velkým zákazníkům zajistili kompletní technologické zázemí. Dell ale ve své nabídce za HP zaostal; přes polovinu jeho tržeb stále tvoří prodej osobních počítačů, kde kvůli nižším cenám klesly i ziskové marže za rostoucích cen komponentů, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK