Česká pošta po útoku hackerů ráno zprovoznila vnitřní systém

10.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. prosince (ČTK) - Česká pošta dnes v 7:30 pro veřejnost zprovoznila vnitřní systém, který umožňuje elektronickou cestou podávat hromadné objednávky. Komplikace způsobily útoky hackerů, které stále pokračují, řekl dnes ČTK mluvčí pošty Ivo Mravinac. Celý systém by měl začít bezchybně fungovat v průběhu dopoledne, krátké výpadky během dne ale pošta nevylučuje.

Systém pro on-line hromadné objednávky podle mluvčího stále nevykazuje potřebnou stabilitu. Pošta výrazným způsobem posílila nárazníkové servery, které vytvářejí ochranný štít proti přístupům zvnějšku. Večer firma registrovala zhruba 6000 přístupů za vteřinu. Tuto frekvenci se podařilo snížit na zhruba 300 až 1000 přístupů za vteřinu, upřesnil Mravinac.

Internetoví piráti zaútočili na část internetových stránek pošty ve čtvrtek.

Server Lidovky.cz napsal, že pracovníci pošty zkoumají i možnost, že by mohlo jít o útok zorganizovaný některou konkurenční přepravní firmou. Česká pošta totiž v uplynulých měsících navýšila svůj podíl na trhu balíkové přepravy, jejích služeb například v daleko hojnější míře, než dřív, využívají internetové obchody.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK