Koruna dopoledne stagnovala k euru, vůči dolaru oslabila

15.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. prosince (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnovala vůči euru na úrovni úterního závěru 25,17 koruny za euro. K americkému dolaru kolem 10:30 ztrácela devět haléřů na 18,90 koruny za dolar, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Český statistický úřad dnes ráno oznámil, že listopadové ceny ve výrobě rostly o 2,7 procenta. Podle analytika Komerční banky Jiřího Škopa překonal růst tržní očekávání.

"Ani tentokrát však koruna na domácí čísla nereagovala. Během dopoledne zůstává klidná a obchoduje se vůči euru v blízkosti 25,15," uvedl Tomáš Vlk z Patria Finance. Dále poznamenal, že zlotý a forint sice otevíraly silnější, ale rovněž se vrací na předchozí úroveň.

Také Vladimír Pikora z Next Finance považuje zveřejněné údaje pro českou korunu za "v podstatě bezvýznamné". Podle něj si jich koruna nebude všímat a bude vyčkávat na další dění v zahraničí. "Tam by mohly být odpoledne zveřejněny lehce optimistické statistiky," předpověděl.

Americká měna si proti evropské polepšila po včerejších maloobchodních tržbách, uvedl Vlk. Kolem 10:30 se dolar obchodoval na 1,3318 USD/EUR. "Na programu je dnes několik čísel z USA, z nichž by pro trh nejzajímavější měl být index průmyslové aktivity v oblasti New Yorku," doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK