Sociální síť Twitter získala soukromý kapitál 200 milionů dolarů

16.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 16. prosince (ČTK) - Internetová sociální síť Twitter získala od soukromých investorů kapitál 200 milionů dolarů (zhruba 3,8 miliardy Kč). Hodnota podniku, jehož síť se zaměřila na krátká textová sdělení v takzvaných mikroblozích, tak vzrostla na 3,7 miliardy dolarů. Twitter v noci na dnešek uvedl, že investici poskytli společnost Kleiner Perkins Caufield & Byers a nynější investoři.

Peníze pomůžou Twitteru v růstu, uvedl podnik bez dalších podrobností. Jeho tiskový mluvčí se také odmítl podrobněji vyjádřit.

Twitter, který měl v září 175 milionů uživatelů, se zařadil mezi rychle rostoucí služby sociálních sítí jako Facebook či Zynga. Ve správní radě mu přibyli dva členové, a to generální ředitel společnosti FlipBoard Mike McCue a generální ředitel podniku DoubleClick David Rosenblatt.

Před dvěma měsíci přenechal Twitter pozici generálního ředitele Dicku Costolovi, který buduje novou reklamní strategii sociální sítě. Naznačil tím, že prioritou služby bude i ziskovost. V květnu řekl Costolo agentuře Reuters, že Twitter chce mít ve svém reklamním systému do konce roku stovky inzerentů.

Twitter uživatelům umožňuje zasílat textové vzkazy o 140 znacích, které dostaly označení Tweets. Zařadil se mezi vyhledávané sociální sítě a konkuruje i zavedeným webovým službám jako Google a Yahoo.

Investoři kroky sítě pozorně sledují a doufají, že její akcie jednou půjdou na burzu. Manažeři Twitteru však často opakují, že na takovou změnu je ještě čas, napsaly agentury Reuters a AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK