Americké akcie posílily díky příznivému výhledu firmy FedEx

17.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. prosince (ČTK) - Americké akcie ve čtvrtek posílily díky příznivému výhledu přepravce zásilek FedEx. Ten je považován za ukazatel ekonomické aktivity ve Spojených státech.

Dow Jonesův index se zvýšil o 0,36 procenta na 11.499,25 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 0,62 procenta na 1242,87 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite o 0,77 procenta na 2637,31 bodu, napsala agentura Reuters.

Společnost FedEx sice ve čtvrtek ohlásila pokles čtvrtletního zisku, ale současně zlepšila odhad celoročního zisku. Akcie firmy FedEx posílily o dvě procenta a akcie jejího hlavního konkurenta United Parcel Service (UPS) stouply o 2,1 procenta.

"Skutečnost, že (čtvrtletní) zisk FedExu nesplnil očekávání, byla zastíněna jeho velmi silným výhledem, který je dobrým ukazatelem toho, že před sebou máme dobré ekonomické období," uvedla analytička Kimberly Fossová ze společnosti Empyrion Wealth Management.

Na devizovém trhu euro mírně posílilo vůči dolaru. Zůstává však pod tlakem kvůli přetrvávajícím obavám z dluhové krize v eurozóně. V závěru obchodování v New Yorku jednotná evropská měna vůči dolaru stoupla o 0,2 procenta na 1,3236 USD.

pmh mha

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK