Vyškovský pivovar letos nového nájemce nezíská

17.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 17. prosince (ČTK) - Vyškovský pivovar letos nového nájemce nezíská. Další z výběrových řízení zkrachovalo. Hodnotící komise, která posuzovala dvě nabídky, oba uchazeče vyřadila. ČTK to řekla mluvčí ministerstva zemědělství Tereza Dvořáčková.

"O pronájem byl projeven ze strany komerčních subjektů zájem, avšak pro formální nedostatky v rámci podaných nabídek musela hodnotící komise došlé nabídky z dalšího posuzování vyřadit," uvedla. Které dva subjekty se do tendru přihlásily, neuvedla. Podle ní bude dalším krokem vyhlášení nového výběrového řízení "v dohledné době".

Stát hledal nájemce pivovaru už poněkolikáté. Naposledy to bylo letos v červnu, výběrové řízení bylo ale zrušeno. Zatím poslední tendr byl určen především pro pivovarnické firmy. Podmínky výběrového řízení se zpřísnily. Státní podnik Jihomoravské pivovary, který je vlastníkem vyškovského provozu, v podmínkách soutěže vyhlásil minimální výši ročního nájemného 2,5 milionu korun. Kromě toho by musel vybraný uchazeč složit kauci ve výši minimálně dvojnásobku této částky.

Vyškovský pivovar je ve ztrátě už několik let. Loni vykázal ztrátu 30 milionů při tržbách téměř 34 milionů korun. Předloni činila ztráta 9,7 milionu a o rok dříve zhruba 20 milionů korun. Dnes v provozu pracuje kolem 30 lidí, vyrábí zhruba 2000 hektolitrů piva měsíčně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK