Pražská burza opět v mírném zisku, daří se ČEZ

17.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. prosince (ČTK) - Pražská burza podobně jako okolní burzy dopoledne mírně rostla, index PX po 11:00 přidal 0,37 procenta na 1204,3 bodu. Dařilo se akciím ČEZ, oslabovala naopak mediální CETV a developer ECM. Většina ostatních akcií víceméně stagnuje, vyplývá z výsledků burzy.

ČEZ si připsal 1,28 procenta na 773 korun. "Pražskou burzu dnes nad vodou drží akcie ČEZu, které rostou o více než procento na šestidenní maximum," uvedl makléř Patria Direct Pavol Mokoš. Upozornil, že váha akcií ČEZ ve středoevropském indexu CECE Composite vzroste o 0,44 procenta na 5,94 procenta. Další zajímavou zprávou podle něj je prohlášení výkonného ředitele ČEZ Daniela Beneše, který uvedl, že nový solární zákon připraví skupinu o 4,6 miliardy korun.

Naopak akcie CETV oslabují o 2,66 procenta na 365,40 Kč. Pro pokles akcií CETV se podle Mokoše těžko hledá nějaký důvod, titul podle něj kopíruje čtvrteční propad na americké burze.

O více než tři procenta na 92 korun oslabuje i developer ECM, ostatní tituly obchodované na pražské burze přešlapují na místě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK