AutoCont získal většinový podíl ve slovenské versity

20.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. prosince (ČTK) - Tuzemská počítačová firma AutoCont koupila většinový podíl ve slovenské společnosti versity. Transakci musí schválit slovenský antimonopolní úřad, její dokončení čekají v lednu. AutoCont to oznámil v tiskové zprávě. Cenu nesdělil.

Po spojení slovenské pobočky AutoContu s versity skupina výrazně posílí pozici na slovenském trhu, na kterém působí již od roku 1992. Dosavadní akcionáři versity si podrží podstatný podíl a budou se i nadále podílet na dalším společném rozvoji versity.

Obě firmy mají velmi podobnou historii. Vznikly na počátku devadesátých let jako distributoři výpočetní techniky, rychle vybudovaly silnou pobočkovou síť a postupně vyrostly ve špičky ve svém oboru v obou zemích.

Akvizice versity je dalším krokem holdingu AutoCont v realizaci jeho rozvojových plánů v nejbližších třech letech, jejichž cílem je zdvojnásobení celkových výkonů. "Od spojení s versity si slibujeme především významný růst aktivit holdingu AutoCont na slovenském trhu. AutoCont má rozhodně slovenským zákazníkům co nabídnout, ověřili jsme si ovšem, že bez silného místního partnera s dlouhodobou tradicí a pevnou zákaznickou základnou se na slovenský trh proniká výrazně obtížněji," uvedl předseda představenstva AutoContu Martin Grigar.

versity působí na slovenském trhu již 20 let. Za tuto dobu se z prodejce kancelářské a výpočetní techniky, stal renomovaný dodavatel produktů a řešení z oblasti informačních a komunikačních technologií. Firma loni vykázala obrat 26 milionů eur, tedy přes 650 milionů Kč.

AutoCont Holding působí v České republice a na Slovensku. Nejvýznamnější společností, která do holdingu patří, je AutoCont CZ, která se zabývá dodávkami zboží, služeb a řešení na poli informačních a komunikačních technologií. Firma loni zvýšila zisk před zdaněním o zhruba pět procent na 126 milionů korun a tržby za prodej zboží a služeb vzrostly o deset milionů na 2,39 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK