Adobe Systems vytvořil čtvrtletní zisk po ztrátě před rokem

21.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. prosince (ČTK) - Výrobce softwaru Adobe Systems se v posledním fiskálním čtvrtletí vrátil do zisku. Výrobce programů Photoshop, Acrobat a Flash v noci na dnešek uvedl, že vydělal 269 milionů dolarů (5,2 miliardy Kč) proti ztrátě 32 milionů před rokem. Čtvrté čtvrtletí podnik uzavřel 3. prosince.

Adobe Systems svým výsledkem překonal očekávání analytiků. Zisk přepočtený na jednu akcii bez mimořádných příjmů a výdajů dosáhl 56 centů, zatímco analytici tento výsledek odhadovali podle Thomson Reuters o čtyři centy níže. Ztrátu v posledním čtvrtletí předchozího fiskálního roku firmě způsobily daňové položky a náklady na restrukturalizaci.

Adobe dodala, že jí tržby meziročně vzrostly o třetinu na 1,01 miliardy dolarů ze 757 milionů před rokem. Pro podnik to bylo první čtvrtletí vůbec, kdy tržbami překonal hranici jedné miliardy dolarů.

Podnik přišel i s příznivým výhledem; v nynějším čtvrtletí chce vydělat na akcii 54 až 59 centů při tržbách opět nad miliardou dolarů. Investoři díky tomu nakupovali akcie společnosti a její emise vzrostla v prodlouženém obchodování po zveřejnění výsledku o 5,7 procenta na 30,85 dolaru.

Za celý rok Adobe vytvořila zisk 775 milionů dolarů při tržbách 3,8 miliardy. V předchozím roce to bylo 387 milionů a 2,95 miliardy dolarů, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK