Na poštách stoupl před Vánoci počet balíků na trojnásobek

21.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. prosince (ČTK) - Počet doručovaných balíků Českou poštou vzrostl těsně před Vánoci až na trojnásobek proti běžnému provozu. O posledním adventním víkendu pošta doručila téměř 130.000 zásilek. Zásilky podané do dneška chce firma doručit do Štědrého dne. Uvedla to dnes v tiskové zprávě.

"Česká pošta dělá maximum pro to, aby všechny zásilky, které byly podané do dnešního dne, včas doručila jejich adresátům. V případě, že ještě ve čtvrtek nestačí dodací pošty rozvést všechny zásilky, budou je zaměstnanci České pošty doručovat i v dopoledních hodinách na Štědrý den," uvedla mluvčí Marta Selicharová. Týká se to však pouze prioritních zásilek v režimu D+1, které jsou určeny pro fyzické osoby.

Pošta i ostatní přepravci balíků zažívají v posledních dvou týdnech výrazný nápor. V největší pražské třídírně pošty v Malešicích v současnosti odbavují okolo 170.000 zásilek denně. V běžném provozu je to zhruba 60.000 zásilek.

Během uplynulých dvou týdnů pošta doručovala balíkové zásilky nad rámec běžného pracovního týdne, tedy i o víkendu. Pro včasné dopravení adresátům využívá i pilotního projektu odpoledního doručování. V jeho rámci v krajských a bývalých 72 okresních městech pracovníci pošty předávají zásilky na místě určení do 19:00 hodin, v Praze pak do 21:00 hodin.

Internetové obchody většinou garantovaly doručení objednávky do Vánoc, pokud byla podaná do pondělí 20. prosince. Osobní vyzvednutí je v kamenných prodejnách obchodníků možné i na Štědrý den.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK