Finep prodal skupině CPI dvě budovy v Praze za 1,8 miliardy Kč

21.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. prosince (ČTK) - Developerská společnost Finep prodala skupině CPI dvě kancelářské budovy v pražských Stodůlkách, v nichž sídlí společnost Siemens. Celkový objem transakce je 1,8 miliardy korun. Informoval o tom dnes Finep.

Kancelářský komplex s názvem City West si za své sídlo vedle Siemensu vybraly další společnosti jako Bayer, Okin, Interoute či Komerční banka.

"Sídlo společnosti Siemens představuje pro naše portfolio kvalitní investiční instrument, který ideálně zapadá do naší dlouhodobé strategie," uvedl k transakci generální ředitel CPI Zdeněk Havelka.

Celý projekt Západní město je plánován jako nová městská čtvrť, která má po svém dokončení nabídnout mimo jiné v Britské čtvrti byty pro 10.000 obyvatel a v části s názvem City West 100.000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch. První fáze projektu má být dokončena v roce 2014.

Finep patří mezi přední stavitele bytů v Česku. Podobně jako jeho největší konkurenti Central Group, Ekospol a Skanska se soustředí hlavně na výstavbu v Praze a okolí. V roce 2006 rozšířil svou působnost na Slovensko. Nabízí i realitní a finanční služby.

Realitní skupina CPI vznikla v roce 1991. Její většinovou majitelkou je Milada Mladá, matka miliardáře Radovana Vítka. Skupina v Česku a na Slovensku vlastní kolem 13.000 nájemních bytů. Po společnosti RPG Byty finančníka Zdeňka Bakaly je druhým největším vlastníkem bytů v ČR. Zisk skupiny CPI v prvním pololetí letošního roku dosáhl 75,6 milionu Kč, hodnota aktiv 23,6 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK