Akcie v uplynulém týdnu vzrostly o dvě procenta, nejvíce VIG

23.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. prosince (ČTK) - Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu mírně rostly, index PX přidal 1,95 procenta na 1223,3 bodu. Nejvíce posilujícím titulem týdne byla pojišťovna VIG, naopak oslabovaly akcie developerské společnosti Orco. Vyplývá to z výsledků burzy.

"Předposlední, vánoční a zkrácený týden roku se nesl v klidné a pohodové náladě. Celkově byla aktivita na trzích nižší, což odpovídalo vánočnímu období," popsal obchodování analytik společnosti Atlantik FT Milan Vaníček. Podle očekávání se vánoční týden obešel bez výraznějších zpráv.

Nejvíce rostoucí akcií týdne byla VIG, která posílila o 15,1 procenta na 1000 Kč. Růst přišel poté, co titul v předešlém týdnu během páteční aukce při nedostatku poptávky výrazně klesl pod devítisetkorunovou hranici. V průběhu týdne se jinak neobjevila žádná významná zpráva.

Naopak nejvíce klesajícím titulem bylo Orco, které ztratilo 0,5 procenta 184,50 Kč). Ani u této společnosti nebyly zveřejněny žádné významné informace.

"V příštím týdnu očekáváme sníženou aktivitu odpovídající konci roku, což bude podpořeno částečným uzavřením některých trhů v určité dny v průběhu týdne. Nevylučujeme, že může docházet k posledním uzavírání letošních zisků, což může být vyrovnáváno poptávkou s výhledem na rok 2011," odhadl Vaníček.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK