Akcie amerických firem šly dopoledne v New Yorku oběma směry

23.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. prosince (ČTK) - Akcie amerických firem šly dopoledne v New Yorku oběma směry, trh se nechal ovlivnit smíšenými zprávami o stavu ekonomiky. Investoři posuzovali statistiky o spotřebitelských výdajích a důvěře, čísla z trhu práce za minulý týden a zakázky na zboží dlouhodobé spotřeby.

Klíčový index Dow Jones se v poledne newyorského času zvýšil o desetinu procenta na 11.568,1 bodu. Index Nasdaq Composite proti tomu klesl na 2665,1 bodu se ztrátou čtvrt procenta.

Spotřebitelské výdaje, které ve Spojených státech tvoří 70 procent ekonomické aktivity, rostly v listopadu pátý měsíc za sebou. Zvýšily se o 0,4 procenta, mimo jiné díky růstu příjmů. Americké ministerstvo obchodu navíc revidovalo říjnový nárůst výdajů vzhůru na 0,7 procenta.

Spotřebitelská důvěra se v USA tento měsíc vyšplhala na půlroční maximum díky lepším vyhlídkám na trhu práce a výrazným maloobchodním slevám. Ministerstvo práce uvedlo, že počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti minulý týden klesl o 3000 na 420.000, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů poskytly stránky Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK