Německý průmysl vytvoří dle zaměstnavatelů příští rok 70.000 míst

27.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 27. prosince (ČTK) - Německý zpracovatelský průmysl vytvoří v příštím roce 70.000 nových pracovních míst. Uvedl to v prezident Německé komory průmyslu a obchodu (DIHK) Hans Heinrich Driftmann s odvoláním na studii, kterou komora uskutečnila.

"Průmysl tudíž přispěje k růstu zaměstnanosti čtvrtinou," uvedl Driftmann v komentáři lisu Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Každá pátá průmyslová firma chce najímat nové zaměstnance, především v oblasti elektroinženýrství, ale také v gumárenském průmyslu a výrobě umělých hmot," dodal.

V celém Německu má v příštím roce vzniknout 300.000 nových pracovních míst. Růst zaměstnanosti však ve srovnání s letošním rokem zřejmě zpomalí. Poslední dostupné údaje o vývoji nezaměstnanosti z letošního října ukázaly, že podle sezonně upravených údajů vzniklo v celoročním přepočtu až 400.000 nových pracovních míst.

Optimistický je podle DIHK také pohled výrobců na jejich současné podnikatelské podmínky. Poprvé za dva roky výrobci vidí své současné podmínky pozitivněji než stav celé ekonomiky, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK