Ruzyňské letiště dnes kvůli počasí zrušilo sedm letů

27.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. prosince (ČTK) - Kvůli přívalům sněhu nebo mrazivému počasí v západní Evropě, Spojených státech a Rusku muselo být dnes na pražském ruzyňském letišti zrušeno zatím sedm letů. ČTK to dnes sdělilo Letiště Praha. Doplnilo, že počet zrušených letů se může dále zvýšit, protože do postižených destinací jsou naplánované další spoje.

Zrušeny dnes byly plánované přílety a odlety do Moskvy a do Štrasburku kvůli uzavřeným letištím v cílových destinacích. Některé lety, které byly původně naplánovány na neděli, se kvůli počasí neuskutečnily ani dnes. Ráno neodletěla linka do ruské Samary a zrušen byl let společnosti Delta Air Lines do New Yorku ve 13:00.

Dopravní kolaps v severovýchodní části Spojených států způsobila sněhová bouře, v neděli zde bylo kvůli počasí zrušeno přes 2000 letů. V Rusku bojuje veřejná doprava s náporem mrazivého počasí.

V minulém týdnu narušily letecké spojení Prahy sněžení, silné mrazy nebo hustá mlha v západní Evropě. Uzavřeno bylo dočasně několik letišť, problémy s počasím postihly zejména linky do Londýna, Frankfurtu nad Mohanem, Dublinu, Štrasburku, Lipska nebo Vídně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK