Po údajích z amerického trhu práce akcie v USA klesaly

07.01.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. ledna (ČTK) - Po údajích z amerického trhu práce dnes akcie podniků ve Spojených státech klesaly, protože investoři čekali více nových pracovních příležitostí. Akciovým indexům nepomohlo ani to, že v prosinci míra nezaměstnanosti klesla na 9,4 z listopadových 9,8 procenta.

Klíčový index Dow Jones klesl v poledne newyorského času na 11.652,8 bodu. Index Nasdaq Composite se tou dobou podle stránek Yahoo! Finance snížil na 2698,8 bodu. Oba indexy tak v poledne klesly přibližně o 0,4 procenta.

Ministerstvo práce USA dnes uvedlo, že za minulý měsíc v americké ekonomice vzniklo v čisté bilanci 103.000 nových pracovních příležitostí. Ekonomové ale očekávali o desetitisíce víc. Míra nezaměstnanosti se dostala nejníže za 19 měsíců. Její pokles sice znamená, že mnozí lidé našli místa, ale také že jiní přestali hledat, napsala agentura AP.

Dolů šly dopoledne v New Yorku akcie bank, dodal Reuters. Způsobil to verdikt soudu v Massachusetts proti bankám Wells Fargo a US Bancorp, kterým anuloval dvě exekuce domů s hypotékou. Vzrostla tak možnost, že by banky mohly do budoucna přijít o další zabavený majetek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK