Koruna korigovala pondělní ztráty, posílila vůči euru i dolaru

11.01.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. ledna (ČTK) - Česká měna dopoledne korigovala pondělní ztráty vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 koruna posílila vůči euru na 24,52 Kč/EUR, proti dolaru zpevnila na 18,96 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se dopoledne středoevropským měnám dařilo, v případě koruny jde o posun na 24,52 Kč/EUR. K jejím ziskům mohly mírně přispět i výsledky domácího maloobchodu, kde tržby za listopad vzrostly více, než se čekalo, dodal.

Maloobchodní tržby v listopadu bez sezonního očistění meziročně vzrostly o pět procent po říjnovém poklesu o 0,7 procenta. Výsledek byl ovlivněn zejména růstem tržeb v motoristickém segmentu a vyšším počtem pracovních dní, oznámil dnes Český statistický úřad.

Dolar se kolem 10:15 obchodoval na 1,2937 USD/EUR. Vlk poznamenal, že posílení eura a pokles portugalských výnosů jsou relativně mírné, aspoň ve srovnání s údajně výraznými nákupy Evropské centrální banky. "To naznačuje, že může jít jen o krátkodobou úlevu, která je podmíněna následným úspěchem při aukcích," doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK