Delta Air Lines se ve čtvrtletí vrátila k zisku 19 milionů dolarů

18.01.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Atlanta 18. ledna (ČTK) - Americká letecká společnost Delta Air Lines vytvořila loni ve čtvrtém čtvrtletí zisk 19 milionů dolarů (zhruba 345 milionů Kč) po ztrátě 25 milionů o rok dřív. Druhý největší americký letecký přepravce po United Continental to uvedl v dnešní zprávě.

Delta zveřejnila čtvrtletní výsledky jako první z amerických leteckých společností. Její výsledek ale nenaplnil očekávání finančního trhu.

Bez jednorázových příjmů a výdajů dosáhl zisk společnosti na akcii 19 centů, ale analytici podle anket dvou agentur očekávali v průměru 24 nebo 25 centů na akcii. Tržby podniku vzrostly o 14 procent na 7,79 miliardy dolarů.

Akcie Delty po zveřejnění výsledku oslabily, protože podnik oznámil, že rozšiřuje přepravní kapacitu. Emise Delty v jednu chvíli klesla o 4,7 procenta na 12,15 dolaru.

Investoři pochybují o tom, zda je dostatečná poptávka, která by nové kapacity podpořila. Během nynějšího prvního čtvrtletí chce Delta zvýšit celkovou kapacitu přepravy o sedm procent a většina z toho se týká mezinárodních tras, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK