Akcie v USA dopoledne spíše klesaly, zejména finanční sektor

19.01.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. ledna (ČTK) - Akcie na amerických trzích dopoledne spíše klesaly, protože obchodníci prodávali emise podniků z finančního sektoru. Goldman Sachs oznámila výrazný pokles zisku a American Express se chystá propouštět.

Index Dow Jones se v poledne newyorského času snížil o 1,6 bodu na 11.836,3 bodu, tedy o nepatrných 0,01 procenta. Index Nasdaq Composite podle stránek Yahoo! Finance v 18 hodin SEČ klesl na 2740 bodů se ztrátou 0,9 procenta.

Mezi třiceti tituly Dow Jonesova indexu měl dopoledne nejvyšší zisk technologický gigant IBM poté, co oznámil solidní čtvrtletní výsledky hospodaření. Jeho emise v jednu chvíli posílila o tři procenta.

American Express si proti tomu vedl z titulů DJI nejhůře se ztrátou 2,9 procenta. Podnik uvedl, že zavře servisní centrum v Severní Karolíně a zruší 550 míst, protože roste podíl transakcí po internetu a přes mobilní elektroniku.

Goldman Sachs oslabil o 2,6 procenta. Banka oznámila, že jí v posledním čtvrtletí minulého roku klesl zisk o polovinu kvůli poklesu investičního bankovnictví a příjmům z obchodování, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK